Hoe werkt paypal?

By | mei 26, 2018

PayPal is de populairste indirecte online betaalmethode. Hoe werkt het nou precies?

PayPal is een online betaalsysteem, dat bij zijn oprichting oorspronkelijk bedoeld was voor betalingen tussen pda’s. PayPal is beschikbaar in maar liefst 200 landen. In Nederland kan het betaalsysteem sinds 2006 gebruikt worden.

Om gebruik te kunnen maken van PayPal moet je je aanmelden met een e-mailadres. U kunt PayPal het beste vergelijken met een online portemonnee. PayPal is een soort portemonnee op internet, waar je vanaf je eigen rekening eerst geld naar overmaakt en vervolgens mee kunt betalen. PayPal werkt dus op basis van prepaid.

Ben je een verkoper? PayPal laat je klanten heel eenvoudig met een e-mailadres en een wachtwoord afrekenen. De betalingen worden door PayPal ontvangen en direct uitbetaald op je eigen PayPal-rekening. Wil je of kun je nog geen creditcardbetalingen aanbieden in je webshop, dan is PayPal een goed alternatief. Je klanten hoeven namelijk geen creditcardgegevens online achter te laten of in te loggen in hun eigen bankomgeving.

PayPal biedt Aankoopbescherming en Verkopersbescherming om kopers en verkopers zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Met de Aankoopbescherming krijg je als koper je geld terug via PayPal als de aankoop niet wordt bezorgd. Ongeacht het aankoopbedrag en inclusief bezorgkosten. De Verkopersbescherming dekt alleen transacties voor per post verzendbare, fysieke en tastbare objecten. Om in aanmerking te komen voor de bescherming moet je een bewijs van levering kunnen overleggen.

PayPal is voor de koper gratis. Als verkoper betaal je wel voor het ontvangen van betalingen via PayPal. De verkoper betaalt een percentage provisie en een vast bedrag per transactie.

(http://www.goedeondernemer.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *