Mag ik een bedrijf vanuit huurwoning runnen?

By | mei 25, 2018

Werken vanuit huis heeft veel voordelen: het bespaart kosten, je hebt veel vrijheid, je bespaart reistijd, je wordt niet afgeleid door andere collega’s, enz. Het is daarom ideaal om vanuit huis te beginnen, zeker als je startende ondernemer bent.

Je hebt daar vaak niet eens toestemming voor nodig van de gemeente. Het hangt helemaal af van de plannen die je hebt en het soort bedrijf dat je wil beginnen.

Een woning moet wel vooral woning blijven. Je bedrijf mag niet het grootste deel van je huis beslaan. Dat is het uitgangspunt dat de gemeente stelt aan bedrijvigheid in huis.

Sommige bedrijven mag je niet vanuit huis uitvoeren. Bijvoorbeeld als je bedrijfsmatig voedsel gaat bereiden, mag dat niet in een woning. Je kunt wel ontheffing van dit verbod vragen bij de gemeente maar het is sterk de vraag of ze daaraan willen meewerken.

Als je een bedrijf aan huis wil beginnen in een huurwoning, moet je eerst toestemming vragen aan de verhuurder.

Als je een bedrijf aan huis wil beginnen in een sociale huurwoning dien je hiervoor schriftelijk een aanvraag te doen. De meeste sociale verhuurders verbinden hieraan voorwaarden in de huurovereenkomst of via de algemene huurvoorwaarden.

(http://www.goedeondernemer.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *