Wat doe je met de boekhouding?

By | mei 21, 2018

Als je ondernemer wordt moet je beginnen met boekhouden. Als ondernemer ben je wettelijk verplicht een boekhouding bij te houden. De Belastingdienst heeft meerdere mogelijkheden om bij een ondernemer een controle te houden. Je bent verplicht om mee te werken aan een controle.

In dit artikel leer je hoe je als ondernemer goed om kunt gaan met je boekhouding.

Veel ondernemers bijhouden de boekhouding zelf. Als je boekhouden leuk vindt en je bereid bent je hierin te verdiepen dan is het heel goed mogelijk om dit zelf te doen. Ga je zelf de boekhouding doen, bespaar je ook op een accountant of boekhouder.

Toch is niet te zeggen dat iedere ondernemer beter zijn boekhouding zelf kan doen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de boekhouding goed gebeurt. Is het verzorgen van uw administratie een steeds ingewikkeldere taak? Dan kan het inhuren van een boekhouder lonen. zodat jij je kunt blijven richten op belangrijkere taken.

Je kunt ook online boekhoudtools gebruiken. De volgende online boekhoudprogramma’s zijn wellicht interessant voor jou: Moneymonk, Reeleezee, e-Boekhouden, Informer, Snelstart, e-Boekhouden. De kosten van de meeste online boekhoudpakketten variëren van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s per maand. Houd ook rekening met eventuele kosten voor support.

Je kunt ook een gratis boekhoudprogramma zoeken op Google. Er zijn diverse boekhoudprogramma’s te vinden waar je gratis gebruik van kunt maken. (http://www.goedeondernemer.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *