Waarom is een goed ondernemingsplan zo belangrijk?

By | mei 29, 2018

Een ondernemingsplan is niet verplicht, maar toch zal bijna elke ondernemer je aanraden om dat wel te doen. Waarom is een goed ondernemingsplan zo belangrijk?

Hieronder vind je 8 belangrijke redenen om een ondernemingsplan te schrijven.

1. In veel gevallen bij het opstarten van een onderneming is een startkapitaal nodig. Als je financiering wil aanvragen voor jouw bedrijf, is een ondernemingsplan noodzakelijk. Op deze manier kunnen zij inschatten wat je gaat doen en wat het risico is.

2. Een strategisch ondernemingsplan is de eerste stap naar succesvol ondernemerschap. Je bedrijf zal nooit een groot succes worden als je niet alles tot in de punten hebt geregeld.

3. In een ondernemingsplan zie je of je plannen haalbaar zijn en of er markt is voor je product of dienst. Een ondernemingsplan geeft ook houvast bij het inschatten van marktkansen en het bepalen van de juiste doelgroep.

4. Een ondernemingsplan brengt namelijk kort maar krachtig uw bedrijfsstrategie in beeld. Wanneer je vooraf een ondernemingsplan schrijft zal je voor minder problemen komen te staan in de toekomst.

5. Een ondernemingsplan vormt ook een gestructureerde strategie voor uw dagelijkse bedrijfsuitoefening. Het dwingt je om doelen te stellen en bepaalde zaken heel concreet uit te werken.

6. Wil je je ondernemingsplan ook gebruiken om potentiële investeerders te overtuigen? Een goed ondernemingsplan is voor potentiële investeerders van belang. Zo zien ze dat je als ondernemer je zaken serieus neemt.

7. Als ondernemer moet je snel kunnen schakelen en inspelen op veranderende omstandigheden. Je kunt je ondernemingsplan steeds weer opnieuw toetsen, zodat je tijdig kunt inspelen op veranderende omstandigheden.

8. Iedere succesvolle ondernemer en CEO, weet wat hij kan en waarin hij te kort schiet. Een ondernemingsplan maakt duidelijk op welke vlakken kennis en vaardigheden ontbreken. Zo kun je extra kennis opdoen!  (http://www.goedeondernemer.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *